onsdag den 27. februar 2013

Tæppestatus.. ..I går havde jeg termin, men selv om der stadig ingen tegn er på at lillebror vil ud i verden, så når jeg vist ikke at blive færdig med mit patchwork-babytæppe inden han melder sin ankomst! Det er egentlig ikke fordi jeg ikke godt kunne have nået det, for selv om det er nogle små sekskanter, så synes jeg faktisk det går ret hurtigt.. Jeg har bare så mange andre projekter og ideer hele tiden, at jeg ikke rigtig kan holde fokus på ét projekt af gangen! Færdigt det skal det nu nok blive engang for jeg synes stadig det er helt fantastisk smukt :)

mandag den 25. februar 2013

Peberfrugter...

 ...Jeg er så småt begyndt at planlægge hvad vi skal fylde vindueskarmene med foråret og sommeren over.. Sidste år plantede vi blandt andet peberfrugter. Vi har ikke de mest fantastiske forhold til at dyrke vores egne grøntsager, så selvforsynende bliver vi nok desværre ikke lige foreløbigt. Jeg synes dog stadig det er super sjovt og hyggeligt i det omfang det nu kan lade sig gøre i vores vindueskarme. I år tænker jeg at Arthur skal inddrages lidt mere. Jeg er selv vokset op i mere landlige omgivelser og måske derfor synes jeg det er rigtig vigtigt at sørge for at han for en god forståelse for at frugt og grønt ikke bare er noget man køber i Netto!
Peberfrugterne skal vi helt sikkert prøve igen.. De er super nemme og vokser hurtigt! Vi plantede frøene fra en peberfrugt i et tyndt lag pottemuld, vandede jævnligt og da frøene var spiret til en fin størrelse, plantede vi de største og fineste skud over i hver deres papkrus.Vi beholdt selv en håndfuld planter som igen blev plantet over i større potter og resten blev givet væk til venner og familie. De fik først de fineste hvide blomster (den første blomst på hver plante, fjernes så får man flest blomster). Vi fik ca. to frugter på hver plante og de blev ikke kæmpe store. Min mor plantede hendes i nogle noget større krukker og fik dermed nogle meget høje planter, med mange frugter på som var på størrelse med dem man køber, så vi prøver med nogle større potter i år! Farven på frugten afhænger af modningsgraden. Jeg kan ikke lide grøn peber og ventede derfor med at høste til de var blevet gule og røde, men det er altså underordnet for resultatet hvilken farve peberfrugt man tager frøene fra! Udover peberfrugter tror jeg vi skal prøve med chili, hvidløg måske og nogle krydderurter. Sidste år havde vi basilikum, det var osse en ret god succes, men vi spiser laangt mere basilikum henover sommeren end vi kunne nå at dyrke, så det var en kort fornøjelse! Og så er jeg helt pjattet med Pelargonier og efter at have haft stor succes med at lave stiklinger, skal jeg helt sikkert prøve at plante dem helt fra frø i år :)

lørdag den 23. februar 2013

Stille dage.. ..Vi venter på lillebror.. 3 dage til termin! Forventninger og nervøsitet fylder mere og mere som 'deadlinen' rykker tættere på.. :) Ventetiden går med forårsrengøring og små projekter. Vi har blandt andet sat hjul på en gammel bogkasse så Arthur kan finde yndlings bøgerne uden at skulle tømme reolen! Jeg har fået lidt gang i læsningen igen, dejligt for jeg elsker bøger og jeg har en laaang liste med titler som jeg håber at få indhentet lidt på mens jeg er på barsel! Og så har jeg fået post, en pakke fra en kær læser af bloggen, som gerne ville give en lille ting til vores ventede lillebror! Tusind tak :) Derudover har jeg fået lov at teste den nye Sony Xperia Z, der kommer på markedet engang i marts. Jeg har ikke fået kigget så meget på den endnu, men er allerede ret imponeret over hvor flotte billeder den tager!

onsdag den 20. februar 2013

Ønsker til lillebror...

 ..1. Heldragt med striber fra IdaT, kan købes her. 2. Stokke-stol i hvid (må gerne købes brugt). 3. Bow Jovi fra Lucky Boy Sunday, kan købes her. 4. Andelampe fra Heico, kan købes her. 5. Børnesæt fra Rosti Mepal med motiver af Jørgen Clevin. 6. Magnetiske klodser fra Brio 7. Heldragt fra Färg & form str. 68. kan købes her.

 ..8. Krutter dragt med cirkusdyr, kan købes her. 9. Pegebøger med illustrationer af Ursula Seeberg, udgivet på forlaget Klematis. 10. Fancy Nulle fra Lucky Boy Sunday, kan f.eks. købes her. 11.Melamin tallerkner med motiver af Ingela P. Arrhenius, kan købes her. 12. Puslespils dyr fra Ingela P. Arrhenius, kan købes her. 13. Mumi kop, kan købes her. 14. Mumi børnebestik, kan købes her. 15. Opbevarings huse, kan købes her.

 ..16. Trækdyr fra Djeco, kan købes her. 17. Småfolk heldragt med løver str. 62 eller 68, kan købes her. 18. Rangle med farvede trækugler, kan købes her. 19. Sengetøj fra Färg & form, kan købes her. 20. Plastic-rangle med kugler fra KREA, kan købes her. 21. Plakat, Für Neil af Martin Krusche, kan købes her. 22. Småfolk heldragt med tigre str. 62 eller 68, kan købes her.

tirsdag den 19. februar 2013

Cykelmyg og bølgebrus......Forrige weekend havde vi billetter til Cykelmyggen Egon i Aalborg Teater. Det var en helt fantastisk oplevelse! Arthur har længe været vild med både bogen og filmen og da vi så forestillingen kom til Jylland var jeg slet ikke i tvivl om at vi måtte af sted, selvom han måske nok var lidt for lille.. Det viste sig at være den helt rigtige beslutning, det var virkelig noget der gjorde indtryk på vores store dreng og der er blevet snakket om det hver dag siden og vi har danset utallige gange til alle de skønne sange fra forestillingen. Og så må jeg jo nok indrømme at jeg blev gevaldig rørt over at se selveste Flemming Quist Møller på scenen, som historiens fortæller, i det fineste sommerfugle-kostume :) Forestillingen spiller på Aalborg Teater indtil den 23. marts og er helt sikkert værd at køre efter! Efter en dejlig dag i Aalborg kørte vi videre nordpå og nød et par kolde dage i sommerhus, ved det smukkeste Vesterhav, med brændeovn og masser af varme drikke :)

lørdag den 9. februar 2013

Et fastelavnsris......Jeg blev spurgt om jeg ville designe et fastelavnsris til et fastelavnstema i Børsen og det ville jeg da rigtig nok gerne. Desværre kom det ikke med i det endelige layout, men I skal da ikke snydes for frugten af mit arbejde :) Det meste af pynten giver vist sig selv, men silkepapirs-blomsterne skal jeg nok lave en DIY på, dem synes jeg nemlig selv er blevet ret fine! De fine svampeperler er købt hos Café Reborn, som jeg skrev om den anden dag. Maj, der ejer stedet har en skøn perlesamling som hun sælger lidt ud af.. Pom Pom-guirlanderne er lavet af pom pom'er fra Tiger som er trukket på sytråd. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har lavet et fastelavnsris, men nu hvor vi har et synes jeg pludselig det er en hel genial opfindelse.. En dejlig måde at få lidt spræl og ballade ind i stuen på :) Og måske et bud på en kreativ start på vinterferien..?! :)

torsdag den 7. februar 2013

Fastelavns inspiration..
 ..Den anden dag på biblioteket faldt jeg over denne fine bog af Sabine Lemire.. Der er nogen helt bedårende og meget, meget enkle kostumer i, så hvis man står og er i syv sind over hvad ungerne skal klædes ud som, kunne den måske være en god inspiration?!  Jeg er helt vild med at kostumerne er super, super gennemførte og flotte samtidig med at de er helt nede på jorden :) Min lille store dreng holder fast i at skulle være en sort ninja, så jeg har freestylet et ninjakostume til ham, der er dog stadig en god uges tid til de skal holde fastelavn i dagplejen, så måske jeg kan få ham overtalt til noget andet inden da... Jeg skal i hvert fald helt sikkert have syet sådan en fantastisk katteguirlande :) 

..Hvis bogen ikke er til at skaffe via biblioteket kan den købes her