mandag den 31. marts 2014

Mælkesyrebakterier..?!


..Den sidste måneds tid har vi testet et nyt kosttilskud fra Orifarm. Kosttilskuddet hedder Duolac og består af friske mælkesyrebakterier i form af pulver, tablet eller kapsel. 
Vi spiser meget varieret og sundt hjemme hos os og bortset fra en almindelig vitaminpille, så har vi ikke så stor erfaring med kosttilskud. Da jeg blev spurgt om vi ville teste Duolac var vi imidlertid hårdt ramt af sygdom herhjemme, så da jeg læste at mælkesyrebakterier er rigtig vigtige for et godt immunforsvar, tænkte jeg at det var et forsøg værd! 
Hvis du ikke helt er med på hvad mælkesyrebakterier er for en størrelse så kommer her lige en kort introduktion. Mælkesyrebakterierne findes naturligt i vores mave- og tarmsystem, men de færreste af os har mælkesyrebakterier nok til at vores mave- og tarmsystem kan nå at adskille alle de affaldsstoffer en moderne krop bliver udsat for. Faktisk er det sådan at jo flere forskellige bakterier mave- og tarmsystemet har, jo stærkere er vores immunforsvar! Ved at tage mælkesyrebakterierne som kosttilskud kan man altså supplere de mælkesyrebakterier, der allerede findes i kroppen. Tippet med at spise mælkesyrebakterier er der sikkert mange af jer der kender i forbindelse med rejser, hvor man kan have brug for at styrke maven inden mødet med fremmede køkkener, men der kan altså osse være ide i at spise det selvom man ikke rejser udenlands. 
Nu har vi som sagt kun testet i knap en måneds tid, så hvorvidt og i hvor høj grad vores immunforsvar er blevet styrket det kan jeg ikke rigtig sige så meget om. Derimod har jeg mærket en betydelig forskel på min hud og især på mit hår! Jeg har haft acne i rigtig mange år efterhånden, og det blusser i perioder stadig kraftigt op, men jeg har siden vi startede med de dersens mælkesyrebakterier mærket en klar forbedring. Det bedste er dog at jeg virkelig har mærket en forbedring med mit hår! Ja, det stod altså ikke nogen steder at det osse virkede på det, men jeg tænker at det må være fordi min krop nu bedre kan komme af med alle affaldsstofferne, den rigtige vej, vel at mærke! Efter mine to graviditeter har mit hår været tyndt og slasket og det blev SÅ nemt fedtet. Jeg har faktisk været rigtig, rigtig træt af det! De sidste par uger er det slet ikke nået at blive fedtet mellem hårvaskene og jeg har rent faktisk haft løst hår udenfor vores hjem!
Jeg er blevet bedt om at linke til Duolac.dk, men hjemmesiden er endnu ikke oppe at køre, så I får linket til Orifarm, i stedet for, i tilfælde af at I vil læse mere om produktet. 
Kosttilskuddet fåes i forskellige varianter, osse til børn fra 3+ (det er de små søde bamser på nederste billede). Jeg vil især anbefale Duolac Derma Plus med biotin, som er den jeg har mærket den største effekt af :)

1 kommentar:

  1. Min hud er også smadderdum i tiden. MÅske jeg skal igang med mælkesyrebakterier også. Tak for tippet!

    SvarSlet