torsdag den 28. juni 2012

Ferm tapet søges..

 ..Er der mon en derude i bloglandet, der ligger inde med 2½ meter af dette tapet fra Ferm, som de tilfældigvis skulle have lyst til at sælge mig..?

onsdag den 27. juni 2012

Internationale markedsdage.. ...Så er der endnu engang Internationale Markedsdage i Viborg! Markedet er desværre noget mindre end de foregående gange, men stadig bestemt et glædeligt gensyn :) Denne gang foregår det på Hjultorvet. Der er åbent i morgen torsdag 10.00 - 17.30, fredag 10.00 - 18.00 og lørdag 10.00 - 14.00, på lørdag er der osse bagagerumssalg på Nytorv, så der kan man slå hele to fluer med et smæk :)


Hverdagsglimt.. #4 ..Skålene og Noddy-æggebægerne er loppefund! Stjernerne er blevet til en uro over Arthurs seng og resten giver vist mere eller mindre sig selv :)

fredag den 22. juni 2012

I dag... ..Er det mest eksotiske farven på min neglelak...!!

H&M HOME kids collection...

 ..Nu lancerer H&M osse en HOME-kollektion til børn og jeg synes det ser rigtig lovende ud :) Kollektionen forventes at være i butikkerne fra slut Juli!

onsdag den 20. juni 2012

Favorit te...


 ..Clipper - fordi den smager mindst ligeså fantastisk som den ser ud :)

Hyldeblomster...

..Jeg elsker hyldeblomster! Og ikke mindst hyldeblomstsaft! Man kan købe så ganske mange forskellige varianter, men ingenting slår 'the real HOMEMADE shit' :) Her er en lille how-to..

..Denne opskrift giver ca. 1,25 liter. Du skal bruge ca. 20 skærme hyldeblomster (hellere flere end færre)..
 ..Pluk skærmene om formiddagen, før det bliver for varmt og helst når de lige er sprunget ud. Varmen sætter gang i blomsternes forstøvere og hvis de er fyldt med for meget pollen kan de ikke bruges, så bliver saften MEGET bitter. Man kan ikke undgå at der er pollen på blomsterne når du plukker dem vil de støve, men hvis du kan se de er helt dækket af lysegult støv så er de ikke gode.

 ..Så fine :) I gamle dage sagde man faktisk at kærlighedsguden Freja boede i hylden og fældede man et hyldetræ i nærheden af sit hus uden at plante et nyt, ville man blive ramt af alskens ulykker..!

 ..Skærmene sættes med bunden i vejret en skål og dækkes med vand..

 ..Jeg plejer at klippe så meget af stilkene, som muligt af, smagen sidder i blomsterne..

 ..Hyldeblomsterne er fyldt med bitte små sorte fluer. De fleste drukner i vandbadet, men der vil altid være nogle tilbage, så når saften hældes på flasker skal man huske at filtrere den!

 ..Skærmene drypper af på et viskestykke..

 ..Hyldeblomsterne lægges i en skål. 1½ økologisk citron (2 hvis de er små) skæres i skiver og lægges ovenpå!

 ..1 liter kogende vand hældes over..

..600 gram rørsukker (almindeligt kan osse bruges, men rørsukkeret er mere aromatisk og giver saften en flot gylden farve) og 25 gram citronsyre tilføjes og der røres indtil det er opløst... ...Blandingen forsegles og stilles på køl, hvor den skal trække 3 døgn! Jeg hader opskrifter hvor man skal vente på at nyde frugten af sit arbejde, men nogen gange belønner det sig altså :)

..Saften hældes på skoldede, atamonskyllede flasker. Husk at filtrere! Jeg prøvede med et kaffefilter men de små fluer røg lige igennem. Det fungerede med en sylte/saftpose (et stykke fintmasket stof virker garanteret ligeså fint) i en tragt. Jeg brugte en lille si til at opsamle blomsterne så de ikke stoppede hullet i tragten! Og så er det bare at fortynde efter smag og nyde, gerne i sol, hvis man kan finde noget! Jeg ynder at fortynde med danskvand og man kan selvfølgelig bare gange opskriften op alt efter hvor mange hyldeblomster man gider at plukke :)

mandag den 18. juni 2012

Hverdagsglimt.. #3

 ..Loppefund som jeg for nyligt genfandt i mine stofbunker.

 ..Rosmarin..

 ..Prikker må der til for at klare det ikke særligt overbevisende sommervejr!

 Jeg har passet avis for verdens bedste Nabo-Poul, mens han var på danseferie i Sønderjylland :)

 ..Min store dreng :)

 ..Radioen er et loppefund!

 ..De her hverdagsglimt er vist ved at blive en tilbagevendende begivenhed her på bloggen. Jeg tager SÅ mange billeder hver eneste dag, men det er kun en brøkdel der finder vej her til bloggen. Jeg prøver at prioritere min tid så jeg når ALT det jeg gerne vil, der er åbenbart bare ikke tid til det hele. Så det her sådan en slags kompensation for ikke altid at have tid til at vise jer alt det jeg gerne vil, en slags resume over hvad der pt tager min tid! Jeg håber det trods alt inspirerer en lille smule :)

Du kan se tidligere hverdagsglimt her...

søndag den 17. juni 2012

Weekend..


 ..Jeg har været alene hjemme det meste af weekenden.. Den første flaske hyldeblomstsaft er brygget, jeg har været på loppemarked og der er langt om længe kommet lidt gang i symaskinen igen :)