lørdag den 10. september 2011

This is America..


 ..Jeg har lånt bogen This is America på biblioteket. En imponerende samling af værker, fra nogle af de dygtigste fotorealisme-kunstnere fra Amerika, det ene mere imponerende end det andet..
Fotorealisme opstod sidst i 60'erne som et modsvar til pop-art, abstrakt ekspressionisme og minimalisme. I alt sin 'enkelhed' går det ud på at man tager et fotografi af det ønskede motiv som herefter omsættes til et maleri. Og ja, man har brugt fotografier som inspiration til malerier i mange år før, men her er der altså tale om at kopiere fotografiet ned til aller mindste, lille bitte detalje! WOW! 

..Der er meget delte meninger, og heftige debatter, om hvorvidt fotorealisme kan betegnes som kunst, når det i virkeligheden mere afhænger, hvor godt man mestrer teknikken.. Men come on, hvis man er SÅ god til noget, så overgiver jeg mig i hvert fald! Det ER sgu kunst..!


..Bogen her blev udgivet i forbindelse med en udstilling på Aros af samme navn, den kan lånes på biblioteket og er yderst anbefalelses værdig! Og hvis jeg ikke husker helt galt, så kan bogens forside stadig beundres på Aros :)

..Og nu vi er ved fotorealisme så skulle I tage et kig forbi kunstneren Diego Gravinese, og kigge lidt på hans værker, han er simpelthen for vild..!!

3 kommentarer:

 1. Wow! Hvor er det nogle flotte billeder. Imponerende teknik. Jeg har selv stået og beundret billedet fra bogens forside på Aros. Det er næsten ikke til hverken at slippe, eller at forstå at nogen kan det der...

  SvarSlet
 2. Jeg kan kun give dig ret. Fotorealisme er uden tvivl kunst, men jeg er nu en sucker for popart...

  SvarSlet
 3. Uh det kunne være jeg skulle forbi mit lokale bibliotek og se om de har den bog.
  Så udstillingen på Aarhus Kunstmuseeum for 10 år siden i forbindelse med festugen... kan huske at jeg blev helt hooked på at skulle male fotorealistiske billeder (det blev dog ikke til så meget...og heller ikke så realistisk ;-)

  SvarSlet