..Dengang det var lidt mere sommer end det er nu, fik vi lov at gå på rov i min søsters have.. Ribsene blev tryllet til saft og de af hindbærene, der ikke på mystisk vis forsvandt, blev til en lækker hindbærtærte..
..Bunden er en sød mørdej. Smør, mel, lidt vand og lidt sukker eller honning.. Jeg laver den lidt på slump, men der er mange opskrifter på mørdej på nettet, hvis man har brug for lidt at læne sig op ad! Dejen rullens ud, kommes i tærteformen og bages. Jeg hakkede ca. en halv plade mørk chokolade som jeg dryssede på tærtebunden, da den kom ud af ovnen, lod det smelte og smurte det ud med en kniv. Lad bunden køle ned og chokoladen stivne..
Til fyldet piskede jeg en stiv flødeskum, som jeg rørte op med philadelphia, flormelis og vanilje.. Jeg rørte lidt i af gangen til jeg fik en passende konsistens og smag. F.eks.brugte jeg en 80% chokolade til bunden og da den kan være lidt bitter lavede jeg fyldet lidt sødere end jeg ellers ville have gjort!
Hindbærene blev med rund hånd fint fordelt på toppen :)
..En times tid i køleskabet ville bestemt ikke have været af vejen, men det kunne vi ikke vente på..!
Mums, jeg tror du er en dessertdronning :)
SvarSletnam nam den ser lækker ud :) imponerende du laver mørdej på slump, jeg synes faktisk det er lidt svært at lave.
SvarSletMums!
SvarSletNøj, hvor ser den lækker ud! Kan virkelig godt forstå, at I ikke kunne vente!
SvarSletUhhhmmmmm....!
SvarSletDen tærte ser lækker ud...... elsker nemlig hindbær!
SvarSletHvor ser den lækker ud. nøj hvor blev jeg lækkersulten.....
SvarSlet