mandag den 31. januar 2011

..Det man siger er man selv.....

 ...Nu var jeg ellers lige begyndt at glæde mig... Over at kopieringsdebatten var forsvundet ud af blogland, til et dejligt forårsmarked i Odense og til en hel  lejr fuld af skønne krea-kvinder... Og nu kan jeg ærlig talt ikke finde ud af om jeg længere har lyst til at deltage i noget af det....!!!

..Mine overvejelser skyldes ikke at jeg er bange for at mine ting bliver kopieret hvis jeg viser dem frem her på min blog eller på markedet... Mine ting kan ikke kopieres! De ting jeg laver, er lavet af mig.. Hvis folk betaler penge for noget jeg har lavet så får de en lille bid af mig..!  Men jeg har ikke lyst til at hive tre dage ud af min kalender hvis det er for at bruge dem på et marked hvor folk alligevel bare render febrilsk rundt mellem alle boderne for at tjekke om de bliver kopieret..!

..Jeg synes på ingen måde denne debat drejer sig om hvad der er at kopiere og hvad der er at inspirere.. Jeg synes det er skrækkeligt som folk har behov for at retfærdiggøre sig selv hele tiden.. Er det ikke lige meget hvem der har fået hvilke ideer hvornår..? Jeg troede Blogland handlede om at DELE. Om at dele hittepåsomhed, dele de smukke ting vi ser på vores vej, dele vores erfaringer, dele vores evner, dele de goder stunder vi har med vores familier, dele billeder af vores smukke børn og de smukke ting vi alle laver, dele et godt grin, dele vores sorger, dele vores minder...

..Kopiere det gør vi fra den dag vi bliver født... Arthur gør stort set ikke andet lige i tiden.. Det er muligt at kopieringen bliver mere nuanceret i takt med at vi bliver ældre, at vi bliver bedre til selv at vælge hvad vi vil kopiere, men det ændrer ikke på det faktum at vi gør det! Vi gør det hele tiden - altid! Og jeg er træt af at høre at det skulle være forkert... Bliver ens grænser overtrådt, skal man selvfølgelig sige fra, men der er måder at gøre det på uden folk bliver trampet ned!

..Jeg synes vil skal smide den kopi-debat af helvede til og i stedet sprede røde roser over hele Blogland! Jeg synes der er kommet så mange nye fine knopper til på det sidste! Lad os fejre hinanden og kreativiteten.. Skid hul i hvor den kommer fra, der er jo ikke nogen af os der kan leve uden alligevel...

..Junette har skrevet nogle meget vise ord på sin blog, dem synes jeg du skulle læse....

39 kommentarer:

 1. Meget enig - og jo, lad os komme videre!

  Kh. Mette - der nyder at følge med hos dig.

  SvarSlet
 2. Tak Mejse for at skrive det jeg ikke rigtig har kunne formulere.....jeg vil helt klart også hellere have den kæmpe glæde og stolthed tilbage over at skulle deltage i måske Danmarks største kreative marked :-) Alt det andet her gør mig bare mistroisk og ked af det...

  Stort knus herfra

  SvarSlet
 3. Livet er en stor kopi ,det er den måde vi lære på og kommer videre i livet og det jeg laver er unikt og hvis nogle vil lave noget der ligner så værsgo så kan de lave noget unikt :) jeg laver også kopier på min måde ;)

  SvarSlet
 4. Bedre kan det simpelthen ikke siges! Tak!
  Jeg havde egentlig også droppet at deltage i debatten, for synes mere end alt andet at den skaber mistro, paranoia og kedafdethed. Men du formulerer så fint alt det jeg selv tænker og føler, Mejse. Også med deltagelse i markedet. Tak for det! Håber det er okay jeg smider et kæmpe link til dit meget fine indlæg!?

  Knus

  SvarSlet
 5. Jeg har, fra sidelinjen, fulgt lidt med i denne kopi-sag, og synes at du har helt ret! Vi kopiere vel alle hinanden. Nu er jeg ikke krea-blogger, men bare det, at oprette en blog, er jo på en måde, at kopiere dem der i forvejen blogger. Jeg har selv oprettet min blog for ikke længe siden og føler mig nogengange som en stor kopi af alle jer, der har blogget længe. Jeg håber ikke der er nogen der bliver stødt over det :)
  Din blog er i hvert fald super fin og din søn er virkelig kær.

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Endelig en "kopidebat" jeg har lyst til at bakke 100 % op omkring!! Det at blogge handler nemlig også for mig om at DELE.
  Jeg synes tonen på det sidste har givet mig lidt kvalme over det blogland, som jeg ellers plejer at være så begejstret for.
  Tak for at du lige fik sagen lidt ned på jorden igen :-)

  SvarSlet
 8. Måske handler det allermest om at det er lidt sejt at blive kopieret??? Nogen bliver det helt åbenlyst meget, men i de allerfleste tilfælde kan jeg ikke se det når der bliver råbt kopiulv (nu har jeg skrevet så meget så mange steder og så slap den altså lige ud...).

  Lovelink, love, lovelink og leg. Husk at lege. Det er det det handler om.

  SvarSlet
 9. Kære Mejse
  Du har så evigt ret! Og jeg glæder mig over, at der begynder at komme denne slags indlæg også.

  Mht. markedet: Jeg var med i november og jeg opfattede intet andet end god stemning og mange FORSKELLIGE dejlige ting på markedet. Dvs. jeg opdagede ikke gengangere - men okay, jeg kiggede heller ikke efter det, for jeg havde travlt med at være begejstret over den forskellighed blogland kan mønstre.

  Jeg HÅBER! at jer, der kommer i tvivl om jeres deltagelse, beslutter jer for at holde fast i den oprindelige glæde ved at være tilmeldt! Hvis folk først begynder at melde fra, har den dårlige stemning jo vundet på en måde. Jeg siger: KOM! Det bliver SÅ dejligt!

  Det var vist Christina Krudtuglens Mor, der skrev hos Junette, at hun havde besluttet sig for at vise sine varer frem for at holde fast i glæden. Det vil jeg også gøre. Det var en del af glæden ved sidste marked, at man kunne se, at forventningen spirede over hele blogland.

  Jeg glæder mig utrolig meget til at møde alle jer dejlige blogkvinder IRL!

  SvarSlet
 10. Amen sister - og hvis man vil nogen vegne med kopi angrebene, så skulle man få patent på sine ting Nå, det kan man ikke siger du? Fordi patent betyder, at du er den første der har opfundet og fået patent på det og jeg har endnu til gode at se noget der har patent i blogland. Det gør dog ikke tingene mindre dejlige, at de fx. ligner en taske. Tasker kan man ikke få nok af? Klap nu den paranoia hest og GODT indlæg Mejse

  SvarSlet
 11. Kunne ikke blive mere enig. TAK..... enedelig en jeg gerne vil skrive enig til. Synes godt nok det har været lidt træls at logge på bloggen, og se alle de indlæg omkring det emne, og det er de samme mennesker altid. SÅ dette er første gang jeg skriver i et indlæg omkring dette emne, men jeg er bare så enig med dig. Så det måtte jeg lige støtte op om..
  :)
  Roser til alle derude :) I like!!!!

  ❀❀❀❀
  Kh. Susan

  SvarSlet
 12. Supergodt indlæg Mejse! Bakker helt op for første gang i denne debat rundt om i blog-land. - Mette

  SvarSlet
 13. Se det her indlæg har jeg også lyst til at kreditere.
  Godt sagt Mejse :)
  Lad os få den gode stemning tilbage, og for mig handler det netop også om at dele og blive inspireret af hinandens krea-heder :)

  KH Vibeke

  SvarSlet
 14. Tak for det indlæg, der siger hvad jeg føler!
  Har ikke deltaget i debatten før nu - men har også kommenteret hos Westmose som også rammer mig med sit indlæg..:)
  Ha' en dejlig dag..
  Knus

  SvarSlet
 15. Ok der er noget her, jeg ikke helt forstår... Altså jeg er med på det med at vi livet igennem kopierer hinanden både fysisk, psykisk og i udtryk. Men jeg synes skisme dette blogland har en rigtig god evne til at rose og komplimentere hinandens kreativiteter.
  Og retfærdiggøre sig selv? Det forstår jeg heller ikke? Jeg er hverken ironisk eller provo nu, men jeg kan ikke helt fange det.

  SvarSlet
 16. Jeg har slet ikke overvejet en stand på forårsmarkedet, fordi jeg ganske enkelt ikke kan overskue at producere noget dertil pga. tid osv... Men jeg skrev med det samme datoen i kalenderen og informerede en masse veninder om, at den weekend skulle vi til Odense og se og opleve hvad krea-blog-kvinder kan lave af fine ting og ikke mindst opleve den dejlige stemning som jeg dagligt oplever herinde. Igår blev datoen slettet i kalenderen, men efter dette indlæg bliver datoen muligvis skrevet ind igen...

  SvarSlet
 17. Jeg synes denne snak om kopiering er som at høre på en hønsegård, og har derfor valgt kun at læse med. Jeg vil stadig anerkende andres fine arbejde eller interessante ord, men orker altså ikke at lave en hakkeorden.
  KH

  SvarSlet
 18. Tror du er min nye heltinde!
  Kunne ikke have sagt det bedre selv.

  SvarSlet
 19. Tusind tak for jeres kommentarer, de varmer :)

  Onkel Anne-
  Det synes jeg skam osse, men jeg synes osse at der på det seneste har været ret mange episoder hvor det modsatte har gjort sig gældende.. Og ja jeg synes mange har brugt debatten på at retfærdiggøre sig selv, men altså det er min helt personlige mening og på ingen måde essensen i mit indlæg!

  SvarSlet
 20. Men Mejse det var det jeg fik ud af indlægget og det viser jo igen hvor forskelligt vi opfatter det skrevne ord ;)

  SvarSlet
 21. HØRT! Blogs er blandt andet til for, at blive inspireret og inspirere andre. Hvis ikke, så har jeg ihvertfald misforstået noget ;-)

  SvarSlet
 22. Ja, nu er surstrålingen slut!

  Men vi skal også ville børste den af vore skuldre. Hvis vi ikke bærer den videre, dør den.

  Glædelig mandag!
  Kirsten

  SvarSlet
 23. Jeg er virkelig stolt af dig, Mejse...
  Ikke nok med at det er velformuleret men indholdet er super godt..

  SvarSlet
 24. Helt enig, tak for godt indlæg ;)

  SvarSlet
 25. HØRT!!

  Jeg har slettet min noget skarpe kommentar fra før, da jeg måske lige var arrig nok over hele debatten! Nu nøjes jeg med at sige HØRT!

  SMIL og RØDE roser til dig søde Mejse!!
  Mia

  SvarSlet
 26. HURRA! Du er og bliver bliver min ynglings blåmejse...;))

  SvarSlet
 27. Kom nu videre med Jer
  - livet er sq da ikke blogland!

  SvarSlet
 28. Fint skrevet - men man må altså stadig ikke gengive indhold fra bøger på sin blog :)

  SvarSlet
 29. Dejligt at høre dine tanker...
  Og jeg er af hele mit hjerte - ENIG!!!

  SvarSlet
 30. HURRA for et FANTASTISK indlæg. Har været pasiv omkring debatten om KOPI-sagerne (lyder som en sag omkring kopiering af Mulberry tasker). Jeg er ærlig talt ved at kaste op over at folks mudderkasten og grimme udtalelserr, om det så er med eller uden navne.

  Blogland handler om at dele - du har SÅ ret. Hvad laver vi her ellers :-)
  Dejlig mandag til dig..

  SvarSlet
 31. Hej Mejse.

  Fint indlæg og total fjollet stemning i blogland.
  Alle kunstnere inspireres, men laver så deres eget ud fra en grund ide.
  Det er i litteraturens verden, teaterverden osv.
  Så selvfølglig også i blogverden.
  Og hurra for det.

  SvarSlet
 32. Ih hvor er det befriende at læse dit indlæg - jeg har som så mange andre fulgt debatten på sidelinjen, og har ærligt talt også svært ved at takle folks selvretfærdighed herinde - hvis man ikke er parat til at dele - så lad være med at vise frem - og hvad er så pointen i at blogge?
  Jeg synes, at den sidste tid her i vores virtuelle verden har været ALT for negativ - jeg siger som dig - lad os sprede røde roser over blogland.
  (og så skal jeg da helt sikkert være fast læser her hos dig)

  SvarSlet
 33. Godt skrevet siger jeg bare...Sharing is caring!

  SvarSlet
 34. Amen! Fuldstændig enig. Har læst lidt med i debatten rundt omkring, men åh, hvor er det en forfærdelig hønsegård af hængen-folk-ud blandet med en ustyrlig trang til ryg-klapperi af værste karat. Jeg har forholdt mig tavs, da jeg mener, det er fuldstændig ude af proportioner.
  Nej, det her du skriver, Mejse, kan jeg hylde - det er positivt, fremadrettet - og fremfor alt sætter det tingene i det rette perspektiv og i de rette dimensioner.
  Tak skal du ha'!

  SvarSlet
 35. helt enig ! :)
  Blogland er til for at inspirere af hinanden og vi bliver inspireret hele tiden.

  SvarSlet
 36. Gud hvor er det bare et skønt og velskrevet indlæg Mejse!!! Og også nogle dejlige billeder i øvrigt. Fed og original idé at sakse fra ordbogen til at belyse sagens sammenhæng.

  Jeg synes også hele denne debat har været meget lidt konstruktiv og jeg kan personligt ikke se hvad den skulle have ført med sig af forbedringer her i blogland men lad nu det ligge.

  Jeg håber du bliver ved med at blogge og skabe fra hjertet og du ikke holder dig væk fra et arrangement du havde glædet dig til blot fordi der er et par enkelte højtskræppende høner i hønsegården, som føler sig berretiget til at fælde dom over andre og sprede en efter min mening noget paranoid stemning her i blogland (Dét findes der heldigvis behandlinger mod. Kommer just hjem fra forelæsning i psykiatri, der ér stadig håb, selv for de allermest paranoide, hi hi)

  God Tirsdag og tak for det gode indlæg.

  Kram

  SvarSlet