tirsdag den 2. november 2010

Pumpkin pie..

..Uanset om man er til Halloween eller ej, så bør man ikke snyde sig selv for et solidt stykke græskartærte - her serveret med masser af flødeskum og bagte blommer..

Græskartærte
Til dejen skal du bruge:
150 gr. mel
100 gr. smør
2 tsk. sukker
lidt vand
kardemomme

Ingredienserne æltes sammen og stilles på køl i 20 min til en halv time! Dejen rulles ud og kommes i en tærteform! Det kan være en fordel at forbage dejen i ca. 10 minutter, så bliver den mere sprød!
Til fyldet skal du bruge:
Ca. 350 gr. græskarkød fra et hokkaido-græskar
140 gr. farin
kanel, muskat og stødt eller frisk ingefær (intensiteten på krydderier varierer rigtig meget - derfor er det altid en god ide at prøve sig frem med doseringen i stedet for at følge angivelserne i en opskrift slavisk. Endvidere er der osse stor forskel på hvilke krydderier vi hver især foretrækker..)
1 spsk. sherry (kan undlades - men det gør vi selvfølgelig ikke, vi putter 2 i, ja vi gør ;)..)
2 æg, let piskede
1 dl fløde

Græskarkødet koges med lidt vand i en gryde og blendes til en grød. Sukker, krydderier og sherry tilsættes, der røres godt og massen køles ned. Æg og flødes røres i og massen hældes over bunden og bages ved 180 grader i cirka 40 minutter..

..Generelt er tærter bare noget af det bedste og nemmeste smovs der findes, de er super enkle at lave og kan varieres i det uendelige..

3 kommentarer:

  1. Mmm.. det ser lækkert ud :) Den skal da prøves, er også ved at blive begejstret for tærter og sådanne.
    Og ret hyggeligt skrevet hvis jeg skal sige det :)

    Kh Anne

    SvarSlet
  2. Hey skat, hvor er billedet af dig med vintageforklæde & sherryflaske i hånden? :)

    SvarSlet