onsdag den 18. september 2013

Erfaringer og gode råd søges...


 ..Vores to drenge skal dele ét værelse.. Der skal være plads til både sovepladser og leg! Jeg er så småt i gang med planlægningen oppe i hovedet og har masser af gode idéer.. MEN hverken Jesper eller jeg har nogen erfaring med at skulle dele værelse, så måske der er nogle af jer der har et godt råd at give os med i planlægningen? Hvor gammel skal Oswald eksempelvis være før han kan rykke ind til storebror? Han er et halvt år nu og vi vil egentlig gerne snart have ham ud af soveværelset, mest fordi det har gennemgang til badeværelset og vores trægulv knirker heeelt vildt meget, hvilket ret ofte vækker ham! I starten tænker jeg bare de skal sove i  hver deres seng, men måske vi skal have en køje-løsning engang i fremtiden. Hvordan fungerer det og hvor gamle skal man være før man kan sove i en høj seng? Og er der noget vi skal huske at tænke på i forhold til indretningen? Tænker at storebror, jo nok især, skal have et lillebror-frit område! Men hvor meget er det nødvendigt at dele værelset op? Vi hører gerne alle jeres gode råd og erfaringer :)

9 kommentarer:

 1. Vores piger har delt altid. Der er to år imellem dem og de har delt fra dag et. Sidste sommer fik de nyt deleværelse hvor vi har delt på den "forkerte" led og sat et vindue i væggen til det værelse uden vindue. Så har vi lavet hems til dem begge så der er så meget gulvplads som muligt. Jeg har altid selv delt med mine søskende også, så for mig er det den mest naturlige værelsesløsning. Engang imellem er der da diskussioner om hvem der har rodet med hvad, men jeg synes at i det store hele er der absolut flest plusser ved at dele.

  SvarSlet
 2. Jeg delte værelse med min kære twin fra jeg var helt lille til ca 7 år. Noget der var meget vigtigt for os, var at have en opdeling - især da vi blev lidt større selvfølgelig. Hun var et rodehovede og jeg et ordensmenneske, og så er det altså lækkert at vide hvor grænsen går og have hvert sit "space" - især fordi ens egne ting, så også kunne have en fast plads:)
  Glæder mig til at se, hvad i finder på.

  SvarSlet
 3. Mine tvillinger har nu hver deres værelse, men de delte til de var lidt over 5 år. Vi delte deres fælles værelse visuelt dvs. med farver der signalerede hvem der bor hvor. Nu er det jo nemt nok når den ene er en pige og den anden en dreng, men overvej at give drengene hver deres farvetema. Kasser til legetøj mm kan følge temaet så det er nemt at se hvor det hører hjemme.
  Et lillebror frit hjørne lyder godt, kan der evt. blive plads til en hems? Så kan nederste trin på stigen/trappen sættes så kun storebror kan komme op. Tænk også på at noget af storebrors legetøj ikke skal være tilgængeligt for den lille (lego og den slags) så et godt sted til smådims er vigtigt.

  SvarSlet
 4. Vi venter en lillebror til november, og allerede nu er der lagt an til at børneværelset skal blive et deleværelse, og det kommer det så til at være fra den dag han er født. Vores datter røg ud af soveværelset da hun var 5 mdr og der vil lillebror så ryge ind til hende i den alder. Men indtil da kommer hans ting også til at være på værelset. Vores datter blev 3 år i sommers og har allerede en høj seng med stige op til. Dermed har hun også hendes seng og en fin reol fra trævarefabrikkernes og en sættekasse som er i fred for lillebror når den tid kommer.

  SvarSlet
 5. There is a big gap between my sister and I so we haven't shared a room, but my younger cousins do and they love spending time together. I think it's important to designate a small part of the room to each of your boys, once they need some time apart. Like this, they will have their own space. You can have a look at pinterest for inspiration, there are loads of pictures with home trends, kids rooms and storage ideas :) hugs, Kay

  SvarSlet
 6. Vores drenge deler værelse, i starten da lillebror var ca. 1 år brugte han det kun til at sove, mens legetøjet var i en stor kurv stuen.
  Nu sover og leger begge drenge på værelset, storebror i en stor seng og lillebror i en udtræks seng. Skal gerne tage billeder til IG hvis du vil se hvordan de bor

  SvarSlet
 7. Vi har her i starten af august indført deleværelse. Vi har en søn på snart 4 år og en søn på snart 3 år. Der er 14 mdr imellem dem. Ældste sønnen sover i sin højseng, og lillebror i sin juniorseng, der er vant og tryg. De har nydt det, dog tager det lidt længere tid inden der er ro på børneværelset ved sengetid.
  Der vil komme et indlæg herom på bloggen en af de kommende dage.
  Hilsen Louise Siri (www.sirisunivers.blogspot.dk)

  SvarSlet
 8. Jeg har ikke lige umiddelbart nogle gode råd, men det første billede her i dit indlæg er helt fantastisk. Sikke en dejlig stemning de har fanget i værelset!

  SvarSlet
 9. Mine piger har delt værelse fra den lille var ca 10 måneder. Der er lidt over 2 år mellem dem. Værelset er mega småt (ca 8kvm), med skråvægge, 2 vinduer og en dør (selvfølgelig). Så der er ikke plads til køjeseng eller hems. Ellers var det klart det jeg ville gå efter. Silke på 5 vil så gerne sove øverst. Pigerne har kun deres seng, som er deres egen. Ellers er det ret fælles - også legetøjet. Det går stort set smertefrit. De kender jo ikke andet. Og jeg kan godt lide, at vi opdrager dem til at være fælles om tingene - at børn har brug for deres helt eget er nok ret kulturskabt. De kan lide at være hvor vi er. Så det er de. Men om natten, der sover man i sin egen seng. Det fungerer bedst for os alle.
  Men altså; havde vi bedre plads: Så havde vi en køjeseng - gerne en der var vinklet, så der i den nederste seng var plads til at voksne også kunne sidde og læsehistorier.
  Løsningen hos os blir nok en lang seng på ca 3 meter. Så kan de sove med hovedet i hver ende.Under den skal der skuffer til deres tøj eller legetøj. Fordelen ved den løsning er at sengen ret let kan blive til en voksen gæsteseng. Og det er en hyggelig løsning i løbet af dagen...

  SvarSlet