lørdag den 15. oktober 2011

Bruunshaab Gl. Papfabrik...

 ..Med lidt overtalelse fik jeg lokket mine drenge med til Bruunshaab i dag! Jesper så ellers ret skeptisk ud da jeg sagde jeg helt vildt gerne ville se den gamle papfabrik! Med det gode vejr i mente fik jeg min vilje :) Papfabrikken er et såkaldt arbejdende museum. Produktionen foregår præcis som i de gode gamle dage, på næsten 100 år gamle maskiner!


 (..Det burde helt klart være en generel regel...)

 Det var SÅ fascinerende at gå rundt blandt dingenoter og dimsedutter.. Med hjul og træk snurrende alle vegne.. Man fristes til at kalde det noget gammelt lort, for det ser virkelig rustikt ud, men selvom der er tale om noget virkelig gammelt mekanik, så er det tydeligt at se at der bliver lagt uendelig meget kærlighed i både produktionen og vedligeholdelsen af de gamle apparater, der mest af alt ligner noget Storm P. kunne have fundet på..


 ..Jeg aner ikke en hujende fis om sådan noget maskineri, men jeg bliver altså helt høj af at gå i rundt i sådan en helt lille verden af forgangne himstregimser.. :)


 ..Og ja, den egentlige grund til vores besøg, udover at jeg flere gange har læst rosende ord om fabrikken hos Christina, var en annonce i ugeavisen. Der var nemlig både fernisering og kunsthåndværksmarked på den lille fabrik og dermed fri entre... Solen herover er lavet af Susanne Ahrenkiel, fremstillet af forskellige materialer fra papfabrikken..

 ..De skønneste papskåle designet af Morten la cour, naturligvis fremstillet i pap fra fabrikken! Jeg er helt forelsket i dem, jeg skal bare lige finde på hvad de skal bruges til før jeg får lov at købe dem :) Papfabrikken har desuden et papsnedkeri, hvor besøgende selv kan prøve kræfter med at fremstille fine skåle af det luksuriøse pap for bare 10,- per ting der fremstilles. Derudover sælges der et lille udvalg af eksklusive papprodukter til favorable priser. Blandt andet de fedeste små kufferter og de flotteste opbevaringskasser som vi helt sikkert skal have nogen af, næste gang der skal ryddes op!!!
 ..Papfabrikken er omkranset af den skønneste natur, der virkelig kom til sin ret på denne perfekte efterårsdag..
 ...Ren idyl fra inderst til yderst..! Ja, det var vist bare endnu en god grund til at lægge vejen forbi Viborg :)

6 kommentarer:

 1. Tak for tippet -det ser da helt klart ud til, at være et besøg værd!!

  SvarSlet
 2. Virkelig lækre billeder - elsker at gå på opdagelse sådanne steder.

  SvarSlet
 3. Tak for fantastiske billeder. Det ser ud til at være en tur værdig.

  SvarSlet
 4. Hold da op, det er virkelig fede billeder du har taget. Man fornemmer lidt stemningen, og får lyst til selv at besøge stedet på et tidspunkt ;)

  -karenbykaren

  SvarSlet
 5. Fantastiske billeder, jeg linker til din side fra vores vores facebook side http://www.facebook.com/Papfabrik, håber det er ok.
  Med venlig hilsen Erik, Bruunshaab gl. Papfabrik

  SvarSlet
 6. Jeg har ønsket mig at komme til papfabrikken siden jeg fandt en brochure om det på industrimuseet i Horsens i sommerferien, og jeg drømmer stadig om en tur derover! Ih, det skal jeg snart få planlagt!

  SvarSlet