mandag den 10. januar 2011

En tarvelig tradition..
 ..Det er sgu egentlig noget underligt noget.. Og nej, jeg tænker ikke på det faktum at vi hvert år fælder et træ for så at slæbe det hjem i stuen og pynte det, hvorefter vi samler hele familien og danser rundt om det mens vi synger salmer.. Nej jeg tænker på det faktum, at det stakkels træ efterfølgende bare bliver hensynsløst smidt på gaden.. Og nu er det ikke fordi jeg tror træer har følelser, men jeg synes ærlig talt det er lidt respektløs, det er trods alt ikke træer vi har flest af i denne verden.. Mit eget juletræ, ja det endte såmænd i affaldsskakten, så det er jo ikke fordi jeg er så meget bedre....! Til næste år vil jeg SÅ meget på dette kursus.. Hvad sker der mon med dit juletræ efter jul..?

22 kommentarer:

 1. Ja - du har så meget ret! Sikken et fedt kursus. Håber de også udbyder det i Hovedstadsområdet til næste år :o)

  SvarSlet
 2. Vi burde næsten samle en ordentlig håndfuld fantasifulde bloggere og skrive sammen om "1000 ting du kan gøre med dit træ efter jul"... og så håbe at der er noget der vil lytte.. :)

  SvarSlet
 3. Jeg er SÅ enig, Mejse! Det er overhovedet ikke i orden!

  SvarSlet
 4. JAA, det er da det vi gør..!! :)

  SvarSlet
 5. De ligger også over alt i aalborgs gader, og ret fed kursus faktisk..

  SvarSlet
 6. Jeg bliver også så trist til mode, når jeg ser alle de smukke træer, der er bare smidt på gaden...

  SvarSlet
 7. Vores juletræ står i haven med lys på. Planen er at skære grangrenene af, og lægge dem henover planterne i haven, så de beskytter mod kulde. Og så skal noget af toppen da bruges til nogle ophæng... De gode gamle man lavede i folkeskolen:-)

  SvarSlet
 8. Super fantastisk god ide, at genbruge sit juletræ på fornuftig måde. Super kursus til har fundet!!
  Her hos os er det den lokale børnehave som får vores 'brugte' juletræer. Der er uendelige mange legemuligheder, når ungerne får en stak juletræer ud på legepladsen....det bliver et helt nyt univers for dem at lege i og fantasien bliver stimuleret ;)

  SvarSlet
 9. vores heste får juletræet, det er de vældig glade for! :)

  SvarSlet
 10. Vores juletræ ender på fællespladsens Skt. Hans-bål i vores landsby.
  Helle.

  SvarSlet
 11. haha, brugbart initiativ. for du har da helt og fuldstændig ret. min naturskønne veninde + mor besluttede sig for ikke at fælde et juletræ i år netop pga. ovenstående, og i stedet dansede de rundt udenfor i sneen omkring moderens fuglehus:)

  SvarSlet
 12. når jeg ser de billeder så ved jeg hvorfor jeg har et kunstigt juletræ :) træer er pænere ude i en skov :)

  SvarSlet
 13. På Østerbro i København kunne man få sit juletræ fræset til spåner, der så kan bruges til andre planter. Det er da også noget...

  SvarSlet
 14. Mit træ ender ude i haven hvor der bliver fodret fugle under det. Solsorten tror det er dens uforbeholdne ret at sidde og trone derinde under :-) Super ide med sådanne kurser.

  SvarSlet
 15. Enig!! I vores gård står nok 50 stadig super smukke træer på fod, men deres skæbne er beseglet de venter kun på skraldebilen...

  De år vi har træ køber jeg med potte og når vi har "leget" med det kommer det i svigermors kæmpe store have ;-)

  Egentlig burde vi alle blot "leje" træerne så kan de sættes ud bagefter og bruges igen året efter , det må kunne løses og såddan en god jordklump må da også give det ud for en stabil juletræsfod ;-)

  KH

  SvarSlet
 16. sikke nogle flotte billeder, men jeg blir trist indvendig... Nok også derfor jeg er faldet for plastik versionen (hvis jeg da ikke holder jul selv næste år).. Tilslutter mig tanketallerkens genistreg om fælles kamp imod juletræs-waste næste år.. Lad os gå i tænkeboks...

  SvarSlet
 17. Fantastisk kursus! Herligt koncept :-)
  Næste år skal vores juletræ være et, som kan plantes ud efter brug - for du har helt ret, det ér en virkelig tarvelig tradition! Det er trist at se de fine træ bare smidt på gaden. Vores har indtil nu stået i en stor bunke sne i haven, og Lilje har danset rundt om det flere gange ;-)

  SvarSlet
 18. Og jeg er helt enig - det ville være så godt at lave en fælles happening eller lign. når julen sig nærmer igen!

  SvarSlet
 19. Faldt lige over denne medaljon, er det ikke lige noget for dig?
  http://hverdagshjem.dk/shop/blaamejse-medaljon-535p.html

  Tak for en fin blog :-)

  SvarSlet
 20. Hej Mejse, jeg er med på en bog :)
  Jeg fandt iøvrigt de hér "spis dit juletræ" opskrifter (først skal træet vises, siden skal det.....)på denne side: http://www.thecrunchychicken.com/2009/12/eat-your-christmas-tree.html

  - ikke helt skævt :)-men kun til sprøjefrie træer forstås.
  K/ Stine

  SvarSlet
 21. På Fejø var der rift om juletræerne, både gederne og børnehaven var vilde med at få de aflagte træer. Børnene legede længe med deres træer men vi holdt nu mest af at gie dem til gederne. Der var noget meget rigtigt ved at se gederne gå glædesamok i sådan et aflagt juletræ. Her ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal med træerne. Forløbigt ligger de bare derude i haven, men jeg ender nok med at måtte kører dem væk for jorden har jo allerede været stivfrossen i december så jeg tror ikke haven har gavn af grenene.

  Mange aften kram

  SvarSlet
 22. HELT ENIG! Jeg kommer sådan til at tænke på H. C. Andersens eventyr "Grantræet". Alle de fine træer ser så ensomme og forladte ud. Og forladte er er jo faktisk!

  SvarSlet