torsdag den 30. juni 2011

Killinger søger trygt og kærligt hjem...

 ...Min mors kat har fået killinger og der er ikke noget vi hellere ville end at beholde dem selv! Men min mor har allerede alt for mange børn og kæledyr at tage sig af og vi må ikke holde husdyr i vores lejlighed..! 

..Men måske mangler du en lille killing hjemme hos dig? Det er de to sorte der endnu ikke har et sted at bo.. De er så begge hankatte. Deres mor er halv skovkat, så de har en god pels - den ene er lidt mere langhåret end den anden! De er klar til afhentning fra den 15. juli og er allerede helt renlige.. Min mor bor i Daugbjerg, men killingerne kan osse afhentes hos mig i Viborg!

..Killingerne koster ikke noget, men det er vigtigt for os at de får et trygt og kærligt hjem! Er du interesseret i en af kattene (eller dem begge to), så send mig en mail på blaamejsen@sol.dk og fortæl os lidt om jer selv :)

TO-DO..

..Jeg hopper med på Mettes To-do/Ta-da udfordring igen.. Denne uges To-do bliver for det første at overholde tidsfristen ;) Og dernæst bliver det at få vasket vinduerne på Arthurs værelse samt at få syet gardiner til dem....Lige nu er det et gammelt dynebetræk der fungerer som gardin og jeg synes faktisk det er ret fint, men dog temmelig upraktisk.. Derfor er tanken at gardinerne skal syes af det gamle betræk, der skal bare et sort stykke bagpå, så rummet kan mørklægges helt og så skal de selvfølgelig hænges pænt op :) 

..Og med lidt held når jeg osse at få malet og hængt tallerkerækken til Arthurs bøger op!

TA-DAAAA...

..Mit helvedes projekt er færdigt!!! Og det er fandeme dejligt, selvom om det altså lige tog en uge mere end beregnet! Jeg er blevet rigtig godt tilfreds så I får lige en masse billeder... :)


..Arthurs klapvogn har nu fået nyt betræk på indersiden! Det skønneste blåstribede madrasstof :)

onsdag den 29. juni 2011

Regnbuelagkage - DIY...


  ..Der er SÅ mange der har spurgt, men jeg har bare ikke fået taget mig sammen.. Men nu skulle det være, så Belindas lille baby kan få regnbuelagkage til sin barnedåb.. :)

Lagkagebunde:
350 gram hvedemel
350 gram sukker
7 æg
1½ tsk bagepulver
6 forskellige pastafarver (kan bl.a købes hos Cupcakefabrikken i Århus, Julia sender osse gerne hvis du ikke bor i nærheden)

..Æg og sukker piskes til en luftig masse.. Herefter sigtes mel og bagepulver i under omrøring så dejen bliver ensartet og glat. 

 Dejen deles i seks lige store portioner! Portionerne farves med hver sin farve.. Brug en tandstik til at dosere med indtil du får den ønskede farve, der skal ikke bruges særlig meget! Portionerne kommes i smurte lagkageforme (en springform kan osse bruges).. Hvis man kun har en enkelt form er det en god ide at lave portionerne af flere omgange, da dejen ellers falder meget sammen!

..Lagkagebundene bages i midten af ovnen ved 240 grader i cirka fem minutter.. Lad dem hvile fem minutter inden de tages ud af ovnen.

Vi lavede en konditorcreme og smurte mellem lagene.. Man kan selvfølgelig fylde den med hvad man synes, men jeg vil anbefale at man holder fyldet lidt neutralt, da det er lagenes farve der er det sjove.. Evt. kan man jo servere bær og frugt ved siden af!


..Vi pyntede med blå frosting og hvide kyskager, så farverne først blev afsløret da kagen blev skåret! 

Vi lavede kagen til Arthurs Navnefest og det var virkelig et hit! Og så skægt at høre gæsternes hvin da farverne kom til syne :)

Confetti...

 ..Det er jo frygtelig fristende at være i live i disse udsalgsdage.. Men hvis jeg virkelig tænker mig om, så mangler vi faktisk ikke noget..! Og det har egentlig været helt rart at gøre den "opdagelse" :)
Men en lille trøje til Arthur kom med hjem i dag.. Jeg synes den er rigtig fin og jeg glæder mig sådan til han kan passe den.. Med den fart han har på bliver det nok inden så længe :)

Nyd livet...!

 ..Det er en af de ting jeg hele tiden prøver at huske mig selv på! Jeg har siden min første depression haft rigtig mange problemer med angst.. Det der er aller sværest for mig er at tage den med ro og nyde nuet.. Om aftenen er jeg for eksempel angst for at gå i seng fordi jeg ved, at jeg så snart skal stå op igen, og om morgenen er jeg angst for at stå op fordi jeg ved, at jeg så snart skal i seng igen.. Det lyder helt tosset det ved jeg godt, men det er meget svært osse at få mit hoved til at forstå hvor dumt det er..!! 
..Så I kan nok forstå at det er lidt svært at motivere sig selv til noget som helst.. 

 ..Heldigvis hjælper det at kæresten kommer glad hjem, efter at have afleveret mindste manden i dagpleje, med blomster han helt selv har plukket i vejkanten.. Oveni købet med en lille blomst i knaphullet på skjorten.. Sikke en vidunderlig start på dagen :)

tirsdag den 28. juni 2011

En herlig dag...

 ..I dag har vi været i mødregruppe i Århus og fejre fælles 1 års fødselsdag..! Selvom Arthur stadig er ramt af øjenbetændelse har vi haft en fantastisk dag.. Og spist MASSER af vandmelon :)

mandag den 27. juni 2011

Mig og alle mine...

...SKO! Jeg har en del dårlige vaner.. Ofte er de mest til gene for mig selv, men den seneste tid har jeg tillagt mig en ny som jeg antager osse må være lidt frustrerende for min kære Jesper.. I hvert fald så er den begyndt at gå mig selv rimelig meget på nerverne.. 
..Jeg har sko til at stå overalt i vores lejlighed.. Og det er altså ikke fordi jeg ikke bruger dem.. Alene i dag har jeg haft alle skoene på billeder på plus et par sandaler, som utrolig nok ligger på deres plads nu..! Jeg tror det er lidt et luksusproblem der er opstået efter vi er flyttet til en større lejlighed..!

En god blanding...

 ..Lækker cardigan i bomuld til mindste manden fra H&M! Jeg er vild med striberne, lapperne på ærmerne, det karrygule og de røde knapper.. Super fræk :)

Hjemmedag...


..Vores lille dreng er helt nede med flaget..! Den sidste uges forkølelse har udviklet sig til en omgang øjenbetændelse.. Men så er det jo godt at mor går jeg hjemme, så man kan få fri fra dagpleje og stene Svampebob på sofaen med kamillete i sutteflasken :)

..Og når man er syg, så må man godt få græsk yoghurt med frugt og ahornsirup til frokost.. :)

søndag den 26. juni 2011

Talepause...

 ..Det er vist ikke for meget der sker på bloggen lige i tiden.. Det er altså slet ikke med vilje..! Vi har lavet rigtig mange dejlige ting de sidste par dage og jeg har rigtig mange fine billeder der bare skal færdig redigeres.. Jeg tror måske min stilhed her på bloggen skyldes at jeg har snakket SÅ forfærdelig meget om mig selv den sidste tid, med diverse behandlere og min psykolog! Det er slet ikke noget jeg er vant til eller særlig vild med for den sags skyld, så det har vist fyldt lidt mere end jeg har været klar over.. Nu er min psykolog rejst på ferie så forhåbentlig kan jeg få lidt hold i talestrømmen og lidt gang i bloggeriet igen.. :) Billederne her fra gårsdagens gåtur! Der er Hærvejsfest i Viborg og et dertilhørende, noget tvivlsomt udseende tivoli...!

torsdag den 23. juni 2011

Blåmejsen proudly presents: Give away med Alvilda..

..Gennem langt det meste af min barndom har min far arbejdet på et bogbinderi.. Jeg elskede når vi en gang i mellem fik lov til at komme med ud på fabrikken og hente ham.. Det var helt eventyrligt at gå rundt i mellem de kæmpemæssige stakke af nytrykte bøger, der ikke engang kunne købes i butikkerne endnu, og endnu mere kæmpemæssige maskiner der spyttede farverige tegninger og sider med tusindvis af ord ud og samlede dem til bøger i alle mulige størrelser.. Men det aller, aller bedste det var duften.. Duften af friske bøger! Det er den dag i dag stadig den bedste duft jeg kender.. Der er ikke noget bedre end en helt ny bog, som ingen andre har åbnet før.. -Ligesom jeg osse bliver tosset når Jesper sniger sig til at læse mit nye Boligliv før mig..!!!  :) 
..Osse derhjemme bar det præg af min fars arbejde! Vores private bogsamling var noget større end gennemsnittet og min far havde næsten dagligt nye bøger, blade og magasiner med hjem! Og jeg læste det hele lige fra håndbøger om pileflet til medicinske opslagsbøger! Jeg elskede bøger..! 
..På mange måder er jeg nok gået hen og blevet lidt af en bog-snob! Der er næsten altid lige et eller andet, de skulle have gjort anderledes.. Og jeg syntes vi har haft en del år hvor der har været lidt langt i mellem de rigtig flotte udgivelser.. Men nu er det som om der begynder at ske noget og der er faktisk kommet en hel del rigtig, rigtig flotte bøger på markedet igen! 
..Et af de områder hvor jeg især har kunnet mærke min kræsenhed, har været i forhold til børnebøger til Arthur.. Hidtil har vi holdt os rimelig meget til "de gode gamle" fra vores egen barndom! Ofte synes jeg der er alt for mange farver, billeder og stilarter blandet sammen, især i bøgerne til de helt små.. Men så var det helt tilfældigt vi faldt over Camilla Lundstens bøger om Lille Fant, bøgerne om de små venner og Dina Gellerts bøger om Løven Leo! Alle sammen helt utroligt fine bøger, som giver mening og som tilmed er super flotte! Og ved endnu en tilfældighed opdagede jeg pludseligt at alle bøgerne kom fra det selvsamme forlag! Forlaget Alvilda! I min begejstrings rus skyndte jeg mig at sende en mail til Alvilda, for sikke en bedrift :) 


..Og tre dage senere lå der en pakke en i min postkasse, for Alvilda er nemlig ikke alene gode til at lave børnebøger, de er simpelthen osse så søde at de synes I skal forkæles med nogle af dem.. :)

Man kan altså vinde et komplet sæt Lille Fant bøger, De Små Venner - leger med former, eller Leo Lyner! ..Reglerne er simple alt du skal gøre for at deltage er at lægge en kommentar på dette indlæg! Jeg trækker tre vindere den 5. juli! Og jeg bliver rigtig glad, hvis man skulle have lyst til at linke :) Billederne må gerne lånes!

onsdag den 22. juni 2011

Hospitalshaven...


 ..Endnu engang pakkede vi madkurven og gik et par hundrede meter for at nyde aftensmaden i det blå.. Denne gang gik turen til Viborgs Hospitalshave.. Et helt vidunderligt sted med masser af blomster, små stier, vandløb, søer med åkander og masser af guldfisk og masser af dejligt grønt græs!