tirsdag den 31. maj 2011

Alle mine lopper, kom frem...

..Jeg har glemt mit kamera hjemme hos min far, så der er selvfølgelig ti tusind ting jeg gerne ville tage billeder af..!!! I stedet så må jeg spise jer af med nogle af den seneste tids loppefund...

  ..Nye bøger, af fineste slags..

 ..Seler til mindste manden..

 ..En fin, fin lille skål - dem man jo kun have for få af..


 ..Sommerskørt til moren...

 ..Fint lille balancespil som Jesper og jeg allerede er blevet idioter over mange gange..!!! Det er fandeme noget sværere end det ser ud til :)

 ..En yndig lille snurretop..

 ..En skøn lille rangle, som jeg vist lige skal have syet en ny krop til..!

..Og bundt humørfyldte nøgler, jeg tror de ender deres dage i en halskæde.. :)

Give away - vinderne er...

..Sammen med lykkens gudinde Randam.org har jeg nu udtrukket tre vindere af Fødselsdag give away - numero uno!

 ..Vinder nummer 1 og dermed førstevælger blev Kira (Regnbuensmekka), send mig fluks en mail med din adresse og hvilket armbånd du helst vil have!

..Vinder nummer 2 blev Cecilie (Cesilden) send mig en mail med din adresse og skriv hvilket armbånd du gerne vil have, eller skriv hvilke to du gerne vil have, hvis nu Kira har valgt det ene :)

..Og vinder nummer tre blev Nanna! Nanna har ikke nogen blog (endnu!), men er til gengæld en af mine tidligere kolleger! Tak fordi du læser med, Nanna :) Send mig en mail med din adresse!
Fødselsdag give away - nummer to løber indtil 4. juni

søndag den 29. maj 2011

Blåmejsens pandekagekage... ..Jeg synes selv kagen til Arthurs fødselsdag så ret indbydende ud og skulle du synes det samme så kommer opskriften her:


Pandekagerne:
Først og fremmest skal der bages en masse pandekager! Jeg har bagt pandekager af denne portion dej.
6 æg
12 dl mælk
5 dl hvedemel ..måske lidt mere hvis dejen bliver for tynd
1 nip salt
4 spsk vaniljesukker af den gode hjemmelavede slags
4 spsk vindruekerneolie 

Alle ingredienserne piskes sammen i en skål! Jeg sigter altid melet i æggene og halvdelen af mælken, og rører det sammen først. Så undgår man klumper og det er nemmere at røre ud. Herefter tilsættes resten af mælken og de øvrige ingredienser.. Jeg plejer at hælde dejen i en kande, så er det dejligt nemt at dosere og fordele på panden under bagningen.. Alle pandekagerne bages og sættes på køl!


Alt det spændende mellem lagene:


..I denne omgang har jeg fyldt pandekagekagen med skiver af bananer og nye danske jordbær! Italiensk chokonøddecreme (fra Superbest) og en hindbærskum.. Men man kan selvfølgelig putte lige præcis det i man synes er allermest lækkert :)Den der hindbærskum:


 Du skal bruge en ½ liter fløde, en god håndfuld frosne hindbær og endnu et drys af det hjemmelavede vaniljesukker..
Fløden piskes til flødeskum, en rimelig stiv en af slagsen, den bløder nemlig lidt op igen når den blandes med de frosne bær! Når fløden er pisket, så bruger du lige to minutter på at nyde øjeblikket og slikke piskerisene rene :) Herefter kommes de frosne bær i en lille skål sammen med vaniljesukkeret. Knus forsigtigt bærerne indtil du har en ensartet 'krymmel' og rør det nænsomt sammen med flødeskummen.. Hvis du har rigeligt med pandekager (det har du hvis du følger ovenstående opskrift), så prøvesmag lidt af skummen på et stykke pandekage - det vil du ikke fortryde..

..Og så er det ellers bare at samle kagen.. Føl dig frem.. Der behøver ikke at være noget mellem hver pandekage, så bliver det næsten for meget af det gode.. Sørg for at gemme noget af hindbærskummen til toppen, så er den nem at pynte! Jeg har pyntet med jordbær, blåbær, brombær og ananas kirsebær! 

Enjoy..!

lørdag den 28. maj 2011

Pandekagekagen...

Kender I Sven Nordqvists finurlige fortællinger om det umage par,  den gamle opfinder-særling Pedersen og hans talende kat Findus?! Hvis du ikke gør, så bør du helt sikkert gøre noget ved det! Det er intet mindre end noget af det mest eminente børnelitteratur, nogensinde! 

 ..Hvis du kender Pedersen og Findus, så kender du måske osse til Pandekagekagen! Den har altid været min ynglings i serien af bøger om de to skæve karakterer og deres bedrifter.. Og op igennem min barndom er der jævnligt blevet serveret pandekagekager ved helt særlige lejligheder.. Og i torsdags lavede jeg min helt egen version i anledning af Arthurs første fødselsdag... :) Jeg skal nok poste både billeder og en opskrift i morgen!


Lailas hækleskuffe...

..Jeg er ikke nogen ørn til at hækle.. Jeg øver mig med jævne mellemrum, men det bliver bare aldrig til det helt vilde... MEN så er det jo godt at man kender nogen der kan..! 

..Jespers faster er smadder dygtig til det og i dag er Arthur blevet beriget med en hel grydefuld med lækkerier fra hendes overdådige lager af skønne hæklerier..

..Gulerødder...

..Spejlede æg...

 ..Radiser..


..Friske frugter...

..Og iiiiis... :)

..Så I kan nok forstå der er blevet kokkeret i stor stil på det lille brio-komfur i dag :)

Fødselsdags give away - nummer to...

 Jeg trækker to vindere, der hver kan vælge en donutrangle fra ovenstående billede.. Alt du skal gøre er at lægge en kommentar på indlægget her! Jeg trækker de to vindere lørdag den 4. juni :) Og du må mægtig gerne låne billedet, hvis du har lyst til at linke! Deltagere uden blog, er osse meget velkomne til at deltage, men husk at lægge en e-mail adresse jeg kan fange dig på :)

Har du deltaget i den første fødselsdags give away? Ellers kan du klikke her

fredag den 27. maj 2011

The TIGER strikes again...

 ..Ih, se lige nogle skønne æbler jeg fik med hjem fra Tiger i dag..

 Og der mange andre fine ting med æbler på! Havde vi haft en terrasse var den fine voksdug osse kommet med hjem og havde jeg haft nogle hylder der trængte var hyldepapiret i samme design osse røget i kurven.. :)

 ..Og tjek lige de her GRATIS klistermærker! Yey, Tiger :)

Fødselsdags gaven...


 ...Jesper og jeg gav Arthur tre af Camilla Lundstens bøger om Lillefant.. De er virkelig flotte og koster ikke mere end 40 kroner per bog. Det er virkelig billigt for SÅ fine bøger! Hvis du vil se hvad Arthur syntes om gaven så kan du klikke ind til hans far lige her :)

torsdag den 26. maj 2011

Ét helt år..!!!!

 ..Det lyder helt uvirkeligt, men den er altså god nok om en time er det lige præcis et år siden vi gik ind på en fødestue på Skejby Sygehus for at bringe vores lille barn til verden.. Og selvom han var både stor og stærk på trods af de 12 dages overtid, så var han osse bare så lille, fin og skrøbelig..! 

..Og nu, nu er han jo nærmest en rigtig lille dreng..! Der med stor iver begiver sig ud i den store verden.. Og selvom han stadig er ret lille, så er han bare SÅ meget større end han har været og jeg kan allerede mærke hvor svært det bliver engang at skulle give endnu mere slip på ham.. Indtil da vil jeg nyde ham alt det jeg kan.. 

 ..Og nu må jeg hellere kom i seng så fødselsdagsbarnet kan blive vækket med sang om nogle timer :)

onsdag den 25. maj 2011

En dejlig dag....

 ..Det er lige hvad jeg har haft i dag..! Jeg har haft besøg af en kær barndomsveninde, som vores flytning pludselig har bragt mig tæt på igen :) 

..Og så havde hun sørme gaver med..


 ..Det herlige 'wild bunch',  som faldt i hele familiens smag..

..Et skønt neon klistermærke..

 ..Og fine, fine perler.. Jeg ved ikke om I kan fornemme det, men nogle af perlerne er sådan lidt pom pom-agtige bare med et lille plasticrør i midten så de er nemme at trække på snor, de er super fine.. De er fra den berygtede Husflid i KBH!

..Og de er selvfølgelig allerede kommet på snor og hænger nu om min hals og minder om en dejlig dag...

..Rakel tog faktisk en masse skønne billeder fra vores lejlighed, så hvis du har lyst til at se hvordan vi indtil videre har indrettet i vores nye hjem, så kig ind til Rakel lige her.. :)