..Jeg synes selv kagen til Arthurs fødselsdag så ret indbydende ud og skulle du synes det samme så kommer opskriften her:
Pandekagerne:
Først og fremmest skal der bages en masse pandekager! Jeg har bagt pandekager af denne portion dej.
6 æg
12 dl mælk
5 dl hvedemel ..måske lidt mere hvis dejen bliver for tynd
1 nip salt
4 spsk vaniljesukker af den gode hjemmelavede slags
4 spsk vindruekerneolie
Alle ingredienserne piskes sammen i en skål! Jeg sigter altid melet i æggene og halvdelen af mælken, og rører det sammen først. Så undgår man klumper og det er nemmere at røre ud. Herefter tilsættes resten af mælken og de øvrige ingredienser.. Jeg plejer at hælde dejen i en kande, så er det dejligt nemt at dosere og fordele på panden under bagningen.. Alle pandekagerne bages og sættes på køl!
Alt det spændende mellem lagene:
..I denne omgang har jeg fyldt pandekagekagen med skiver af bananer og nye danske jordbær! Italiensk chokonøddecreme (fra Superbest) og en hindbærskum.. Men man kan selvfølgelig putte lige præcis det i man synes er allermest lækkert :)
Den der hindbærskum:
Du skal bruge en ½ liter fløde, en god håndfuld frosne hindbær og endnu et drys af det hjemmelavede vaniljesukker..
Fløden piskes til flødeskum, en rimelig stiv en af slagsen, den bløder nemlig lidt op igen når den blandes med de frosne bær! Når fløden er pisket, så bruger du lige to minutter på at nyde øjeblikket og slikke piskerisene rene :) Herefter kommes de frosne bær i en lille skål sammen med vaniljesukkeret. Knus forsigtigt bærerne indtil du har en ensartet 'krymmel' og rør det nænsomt sammen med flødeskummen.. Hvis du har rigeligt med pandekager (det har du hvis du følger ovenstående opskrift), så prøvesmag lidt af skummen på et stykke pandekage - det vil du ikke fortryde..
..Og så er det ellers bare at samle kagen.. Føl dig frem.. Der behøver ikke at være noget mellem hver pandekage, så bliver det næsten for meget af det gode.. Sørg for at gemme noget af hindbærskummen til toppen, så er den nem at pynte! Jeg har pyntet med jordbær, blåbær, brombær og ananas kirsebær!
Enjoy..!