søndag den 31. oktober 2010

Halloween - en lille udredning..

..Der er rigtig mange, der synes det er noget værre pjat det der med Halloween.. Hvorfor i alverden skal vi adoptere amerikanernes åndssvage traditioner..?!? Er det bare endnu en snedig forklædning for at butikkerne kan booste deres efterårssalg?!? Nææ, det er det faktisk ikke!!! Helt oprindelig er Halloween nemlig en hedensk fest som stammer fra Europa.. Først i 1900-tallet blev traditionen bragt til Nordamerika af Europæiske immigranter! Og siden da er traditionen vokset 'over there' indtil nu, hvor den efterhånden har opnået en status på højde med juleaften.. Og nu er vi så ved igen at få øjnene op for en rigtig fin tradition som vi ellers havde ladt gå lidt i glemmebogen herhjemme!
Allehelgensaften som traditionen hedder på dansk var en helligdag indtil den blev afskaffet under helligdagsreformen i 1770! Allehelgensaften fejres den 31. oktober, aftenen inden 1. november som er Allehelgensdag. Samme dato som amerikanerne fejrer Halloween. Dog er Allehelgensdag i den danske folkekirke udskudt til den første søndag i november af praktiske årsager.. Men det er jo bare en god grund til at fejre uhyggen en lille uges tid endnu :)

lørdag den 30. oktober 2010

En (u)hyggelig weekend..

..For første gang i laaang tid har vi en hel weekend uden andre planer end familie hygge og ja osse en lille smule uhygge.. I går uhyggede vi med at gense Motorsavsmassakren og i dag har vi lavet græskarhoveder og pyntet op med spindelvæv edderkopper og flagermus.. En lille bytur blev det osse til..

..Arthur begynder så småt at få øjnene op for verdenen omkring ham og det er et hit at få lov at sidde op i barnevognen når vi er på tur.. :)

..Jeg fandt en ny blåmejse til samlingen i Jolly KK i Vestergade..! I morgen skal vi uhygge endnu mere.. Og bage lækker græskartærte - MUMS!

onsdag den 27. oktober 2010

Babypludder, morsnak og tøsesladder..

..Og de fineste fine sløjfe hårspænder - til mig :) I dag har jeg haft besøg af hende her.. Efter en solid omgang gammeldags æblekage og en chailatte, trillede vi af sted med barnevognene..

..I Mødrehjælpens genbrug på Frederiks Allé fandt vi en masse lækkert trælegetøj.. Denne fine stabel-pyramide kom med mig hjem og jeg blev helt overrasket da jeg fik det yderste lag af og opdagede at der var endnu et tårn indenunder..!

Julia fandt osse et super flot sengesæt med hjerter på og sørme om hun ikke var så sød at forære mig de to pudevår - helt perfekte til den kommende højtid er de :)

tirsdag den 26. oktober 2010

5 måneder..

..Er lige præcis så lang tid vi har kendt Arthur! Så kort tid og alligevel en evighed.. 7,5 kilo og 66 cm lækker baby ligger nu og sover sødt i sin seng efter endnu en dag der føles både lang og alligevel så kort..!

Ægte kærlighed er..

..Når man klokken syv om morgenen vågner til duften af ristede krydderier fordi ens kæreste er stået op klokken seks for at lave chaisirup (og han kan altså ikke lide det selv..!), selvom det er ham der har taget lille fisen hele natten og jeg bare har sovet og det er ham og ikke mig der skal af sted på arbejde..

..Eller når telefonen ringer og det er Onkel Wolle, der ringer bare for at høre hvordan jeg har det, selvom han lige var på besøg i søndags, og man får en laang snak om skole, kærester og zombier :)

..Eller når man sidder og nyder verdens bedste chai-latte, mens man sidder og er ved at skide i bukserne af spænding fordi sundhedsplejersken kommer liige om lidt og jeg får tal på hvor stor min LILLE dreng er blevet!!!!!

mandag den 25. oktober 2010

Besøg af Onkel Wolle..

..Ja så priviligerede var vi den anden dag! Bedstefar, Onkel Wolle, Onkel Magnus og Moster Iv kom hele vejen til Aarhus for at spise boller og kage, drikke varm chokolade, lave kastanjedyr, se zombiefilm og tegne tegninger - IH, det var hyggeligt..

..Onkel Wolle begik dette mesterværk.. Tre nullermænd, hvoraf de to er in looove , men åh ak og ve - den farlige støvsuger kommer og suger pigenullermanden (læg mærke til hendes øjenvipper :) ..) væk.. Og den dumme grønne nullermand griner bare!!! Jeg synes den er SÅ fantastisk! Vi fik osse lavet nogle fine kastanjedyr, men de skal lige fotograferes!

..Bedstefar havde taget boremaskinen med, så nu har vi fået lidt kunst op på væggen over vores seng!

(næsten) Nye sko..


..Et par fine sko..

..Blev endnu finere med fine sløjfer på :)

Mit Klædeskab..!

..Så sådan her ud ved middagstid i dag....!!!!

..Nu ser det langt om længe sådan her ud! Spændende hvor længe det holder denne gang :)

lørdag den 23. oktober 2010

Kastanjer alle vegne..

..De bliver bare ved med at vælte ned fra trækronerne her på Daugbjergvej og jeg kan simpelthen ikke gå forbi uden at samle dem op - de er SÅ smukke og unikke hver især! Mange af de indsamlede skønheder er blevet forvandlet til kastanjedyr igennem de sidste par uger og resten, ja de pynter sådan lidt rundt omkring, over det hele...

I dag har jeg været til...

..Og jeg var faktisk lidt skuffet..!